Dit zijn wij!


Onze leveranciers:
De Veldkeuken bestaat sinds 1999

Toen begonnen wij (René van der Veer en Juliette Borggreve) met een fietskarretje onze mobiele biologische keuken. We maakten net als nu alles zelf, ook het brood. We kookten met groenten van de tuinderij van het landgoed, 100% biologisch. (maar dat vertelden we er niet bij want daar schrok men toen nog van.)
Inmiddels is de Veldkeuken een begrip in Utrecht en omstreken. We zijn uitgegroeid tot een economisch gezond bedrijf, zonder de ideële uitgangspunten en doelstellingen uit het oog te verliezen. Inmiddels met een heel Veldkeukenteam!

Het is prachtig om te zien dat zo veel mensen geïnspireerd zijn geraakt door de Veldkeuken.

De Veldkeuken gebruikt zo veel mogelijk de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek.  Met Amelis’Hof, De Volle Grond, en Bloemkracht 8 hebben we een symbiotische relatie; als landgoedbedrijven ondersteunen en versterken we elkaar.
Zo zijn we met elkaar gegroeid en inspireren we elkaar nog steeds.
Ook bij de keuze van onze leveranciers van buiten het landgoed zoeken we bedrijven waar men met aandacht en liefde voor hun producten werkt. Met deze bedrijven ontstaat een kruisbestuiving van ideeën, smaken die je terugproeft in onze Veldkeuken.Groente, fruit en kruiden van Mieke en Gertjan vanTuinderij de Volle GrondGroente, fruit, kruiden en paddestoelen van Michel en Marielle van Tuinderij Amelis'Hof

 

Wekelijks verse bloemen van Els vanBloemkracht 8 Amelisweerd


Zuivel van Marcel en Huig van Zorgboerderij de Hondspol


Fruit en paddestoelen van Bart van Kavel 55

Rauwmelkse boerenkaas van Jan Dirk van Remeker
De beste biologische wijnen van Ernst van Wijnen van het Forten Peter en zijn team van biologische groothandel BD-Totaal levert wekelijks vanuit Houten!Brood van de Veldkeuken
Natuurlijk serveren we brood uit onze eigen biologische bakkerij. Die vind je midden op het landgoed. Hier bakken we ons brood puur en ambachtelijk. Zonder toevoegingen & 100% biologisch. Dat vergt kennis en vakmanschap. Wandel gerust eens langs en kijk de bakker op zijn vingers! Volkoren, Desem, Spelt, Pain Gris, Pain au Levain... Bestellen kan ook!