WandelkaartTips voor uitjes


Pop-Up Museum Oud Amelisweerd is open!
Tentoonstelling Utrechtse Wonderkams open!ers: Wunderkammers waren de voorlopers van musea en veelal rijk ingerichte ruimtes, vol met bijzondere objecten. Van oude kunst tot nieuwe ontwerpen en bijzondere tot alledaagse voorwerpen. De vertrekken van De vertrekken in het landhuis zijn omgetoverd tot eclectische wonderkamers met prachtige objecten uit de Utrechtse Kasteelmusea. Verwonder je over alle bijzondere objecten en reflecteer samen met ons over tijd, vergankelijkheid en traditie.

Openingstijden
Wo. t/m zon. van 12.00 – 17.00 uur. De kassa sluit om 16.00 uur.

Toegangsprijzen
Volwassenen: € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Kinderen 13 t/m 17 jaar: € 2,50
Museumkaart geldig

Wandelen met de boswachter: De Gemeente Utrecht is eigenaar van de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. In de vorige eeuw heeft de gemeente Utrecht de landgoederen aangekocht als recreatiegebied voor haar bewoners. Het is een uniek gebied, rijk aan bijzondere planten en dieren. De boswachters kennen het gebied op hun duimpje! Reserveer voor een groep: 06 53 - 321 884 of 06 53 - 408 107 (tijdens kantooruren).


Tuinderij & winkeltje Amelis'hof. Een grote rijkdom aan biologische groente, kruiden, fruit en bloemen op de eeuwenoude moestuin. Van mei tot november is de tuinderij op woensdagen en zaterdagen te bezoeken en is de bloempluktuin geopend. Groepen kunnen op afspraak ontvangen worden voor een rondleiding, eventueel in combinatie met bloemen plukken. www.amelishof.nl informeer naar de stoere buitenuitjes voor max. 40 personen.

Ga mee met de verteller. Beleef landgoed Amelisweerd in Bunnik tijdens de Storytrail vertelwandeling.Ontdek de groei en bloei van landgoed Amelisweerd met haar unieke rivierkleibos. Wie was ridder Amelius die hier 800 jaar geleden kwam wonen? Je hoort het allemaal tijdens de Storytrail wandeling met verteller.

Rondleidingen Fort Rhijnauwen: tussen 1 april en 1 oktober iedere woensdag om 10.30 uur, zaterdag om 13.30 uur, zondag om 10.30 uur (kortere familierondleiding) en 13.30 uur. Lange rondleidingen duren ongeveer 2,5 uur en kosten € 8,50 per persoon. De kortere gezinsrondleiding op zondagmorgen kost € 6,= per persoon. Opgeven is niet nodig, verzamelen bij het hek waar de gids u komt halen. Groepsrondleidingen op afspraak: 030-2360020. Daarnaast zijn er speciale kinderrondleidingen, kijk hiervoor op de website
www.fortbijrijnauwen.nl  of  www.staatsbosbeheer.nl

Bloemwerkplaats Bloemkracht 8
.  Voor bloemabbonnementen, boeketten, florale objecten en workshops. www.bloemkracht8.nl 

Tuinderij De Volle Grond beheert de oude moestuin op landgoed Nieuw Amelisweerd. Groenteverkoop vind plaats via een groenteabonnement. www.tuinderijdevollegrond.nl  


 

Kanoverhuur de Rijnstroom verhuurt roeiboten, kano's en fluisterbootjes voor over de Kromme Rijn. Je kunt roeien naar Amelisweerd of naar de Utrechtse grachten. www.rijnstroom.nl

Schuttevaer; rondvaart over de Krommerijn.
 Een rondvaart van 2 uur door het mooie natuur gebied langs de Kromme Rijn. U kunt optimaal genieten van de natuur, de historische gebouwen en de bossen van Amelisweerd. In overleg bepaalt u zelf de opstapplaats. Dit kan bij de Veldkeuken/ MOA ( Museum Oud Amelisweerd), Theehuis Rhijnauwen, het Oude Tolhuys of de Stay Okay zijn. Deze rondvaart is te reserveren vanaf 15 personen of u kunt aanschuiven bij een gereserveerde afvaart.

Boerderij de Zonnewijzer
Dit melkveebedrijf is al 100 jaar in pacht bij de familie van Rijn. De boerderij ligt aan de oostzijde van landhuis Oud Amelisweerd. Ko en Miranda houden ongeveer 70 melkkoeien en hebben daarnaast jongvee, een hond, poezen en 2 geiten.Op de boerderij zijn diverse leuke activiteiten beschikbaar voor scholen, kinderfeestjes, en groepen wandelaars.
Meer info: www.boerderijdezonnewijzer.nl

De pont van het landschap. Om kennis te maken met de rijke natuur langs de Kromme Rijn, organiseert Het Utrechts Landschap vaarexcursies met de Pont van Het Landschap. De excursies beginnen in informatiecentrum ‘De Kromme Rijn’ op landgoed Niënhof met een kopje koffie of thee, een dvd-presentatie en een toelichting. Er is plaats voor maximaal 34 passagiers (volwassenen en kinderen).
Reserveren kan via VVV Wijk bij Duurstede, telefoon 0343 – 57 59 95. 
Vertrekpunt: Informatiecentrum De Kromme Rijn op landgoed Niënhof, Grotelaan 16 (naast), 3981 HC Bunnik.  www.utrechtslandschap.nl/p3.php?RubriekID=3946

Stichting Terecht Anders is een samenwerkingsverband in de Kromme Rijnstreek, waarbij agrariërs, kunstenaars en recreatieondernemers samenwerken om het u als gast naar de zin te maken. Vol leuke ideeën voor familie- en bedrijfsuitjes. www.terechtanders.nl 

www.vriendenvanamelisweerd.nl Werkgroep die zich bezighoudt met aan het landgoed gerelateerde zaken zoals beheer-, bouw- en wegenplannen die het gebied nog verder onder druk zetten.

Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving.
Jaarlijks komen duizenden kleuters (groep 1 en 2) tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en een grote ‘blokhut’ met kleuterzaal en vertelzolder.