de Veldkeuken, het kookboek!

Bekroond met de Gouden Garde Publieksprijs tot
Kookboek van het Jaar 2015!

Hoera!! Het kookboek van de Veldkeuken heeft de Gouden Garde publieksprijs gewonnen!!
Wij zijn super trots, en natuurlijk ook vooral op Femke die het boek gemaakt heeft! 

Zaterdag 14 november is schrijfster Femke de Winter bij Broese op de Oudegracht in Utrecht! Daar kun je een gesigneert exemplaar meenemen! Leuk voor de Sint..

Het wordt zo vaak gevraagd: “Wanneer komt er een kookboek van de Veldkeuken?” Jaren terug zijn we ermee begonnen. Femke de Winter heeft het kookboekproject op zich genomen, met resultaat: een boek vol prachtige foto’s, authentieke Veldkeukenrecepten en wetenswaardigheden over de herkomst van al die biologische streekproducten. Daarnaast gaat een belangrijk deel van het boek over broodbakken. Kortom, een boek vol gouden tips om thuis zelf mee aan de slag te gaan!

Bestel het Veldkeuken Kookboek hier.


Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.

Alles wat het omringende landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen en fruit uit de eigen moestuinen. In de Veldkeuken worden er sinds jaar en dag even eenvoudige, als heerlijke gerechten mee gemaakt. In dit kookboek lees je hoe je ze ook zelf thuis kunt bereiden. Laat je inspireren door meer dan zeventig recepten. Van verleidelijke taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeuken-broden.

Auteur: Femke de Winter Went, met René van der Veer
Fotografie: Femke de Winter
Uitgever: Vrije Uitgevers, de Veldkeuken
Aantal pagina's: 256 pagina’s


ISBN10 9090291296
ISBN13 9789090291291